Rughernia en last van mijn knie

Graag wil ik mijn ervaringen delen m.b.t. mijn behandelingen bij Body Stress Release. In november 2014 kreeg ik klachten in mijn rug en knie, nadat ik gespit had in mijn volkstuin. Ik ben naar de huisarts gegaan, die mij door verwees naar een fysiotherapeut, de fysiotherapeut hielp mij van de wal in de sloot, ik heb ruim drie weken platgelegen, tussentijds ben ik op de eerste hulp van het ziekenhuis beland, de rugpijn was niet om te harden.

In het ziekenhuis constateerde men een rughernia, ik werd niet opgenomen er liep inmiddels al een afspraak bij een neuroloog, ik kreeg wel een morfine achtige medicatie voorgeschreven. Deze neuroloog heeft mij onderzocht en liet een MRI scan van mijn rug maken. Uit deze scan bleek duidelijk dat ik een rughernia had. De neuroloog wilde mij doorsturen naar een neuro-chirurg om mij te opereren. Ik heb hem gevraagd daar nog even mee te wachten, ik had inmiddels van een nichtje gehoord, dat een buurman van haar genezen was van een hernia na een BSR behandeling.

In februari 2015 had ik een belafspraak met de neuroloog over de stand van zaken. Ik heb mij ingeschreven bij BSR, mevrouw Anita Holierhoek-Heskes, ik kreeg een folder mee hoe de behandelingen zouden verlopen, in het begin vond ik het wel wat vreemd, maar gaandeweg de behandelingen voelde ik toch vooruitgang en begon ik stilaan met het verminderen van mijn medicijnen.

Eind februari belde de neuroloog om te vragen hoe het ging, ik kon hem vertellen, dat ik inmiddels geheel gestopt was met de medicijnen en dat ik nauwelijks meer last had van rug. “Ik schrap u van mijn patiënten lijst!”, was het antwoord. Totaal heb ik zes behandelingen gehad en dat is eerlijk gezegd niet veel. Nu eind september 2015 ruim acht maanden na mijn eerste behandeling bij BSR moet ik zeggen, dat de behandelingen zeker effect hebben gehad. U zult begrijpen, dat ik voorzichtiger met mijn rug omga en mijn knie bij langdurig stilstaan wat opspeelt, maar al met al ben ik een tevreden mens.
Hartelijke groeten

– Cees Harteveld