Body Stress Release

Het woord ‘stress’ roept vaak negatieve associaties op: te druk, te haastig, vervelend, deadlines enzovoort. Toch is stress in een bepaalde mate ook noodzakelijk. Het houdt ons lichaam actief, fit, alert en zet aan tot vooruitgang en groei.

Echter, zodra de grens tussen gezonde en overmatige stress te vaak wordt overschreden, is er sprake van overbelasting. De stress wordt dan door het lichaam als spierspanning vastgezet om het lichaam te beschermen. Het lichaam doet dit automatisch, hier heeft u zelf geen invloed op. Een lichaam dat overbelast is kan dan de opgebouwde spanning in de spieren niet meer vanzelf loslaten: de spanning gaat vastzitten.

Deze vastzittende spanning noemen we body stress. Door body stress ontstaan blokkades in het zenuwstelsel. Dit ontregelt het communicatie van en naar de hersenen. Het zenuwstelsel heeft vele functies, waaronder het besturen van de spieren, de organen, de zintuigen, het spijsverteringskanaal, de hormonen, de warmtehuishouding en het slaap- en waakritme. Wanneer het zenuwstelsel niet meer optimaal functioneert, ontstaan er klachten op allerlei gebieden.

De opgedane body stress zal zich laag voor laag opbouwen in ons lichaam. De gezondheid zal door elke laag van stress steeds verder afnemen. Het lichaam heeft vervolgens hulp van buitenaf nodig om deze body stress los te kunnen laten.

De Body Stress Release Practitioner kan middels een spierrespons-test de exacte locatie en richting van de body stress bepalen. Vervolgens zal met milde, doeltreffende, handmatige impulsen op de gevonden locaties de stress of spanning worden vrijgemaakt. De hersenen krijgen door deze opeenvolgende precieze impulsen het sein om de opgebouwde spanning los te laten. De communicatie van de rest van het lichaam via de zenuwen zal hierdoor verbeteren en het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd. Dit is hetzelfde mechanisme dat optreedt bij het herstel van botbreuken en wonden.

Goede communicatie in uw lichaam leidt tot een optimaal zelfhelend vermogen van uw lichaam. Body Stress Release (BSR) helpt uw lichaam hierbij!