De Release

Body Stress Release (BSR) maakt gebruik van een speciale, comfortabele behandelbank. U hoeft hier niet op te klimmen, maar u staat tegen de verticaal geplaatste bank, die dan in horizontale stand wordt gebracht. Tijdens de release blijft u volledig gekleed, ook de schoenen blijven aan.

Body Stress Release is een proces. De ervaring leert dat het voor het genezingsproces belangrijk is om te starten met drie afspraken op dag 1, dag 4 en dag 11. Er kan met uitzondering worden afgeweken van deze tussenpozen.

De eerste release

Na een uitgebreide intake en uitleg over Body Stress Release, neemt u plaats op de speciaal ontworpen behandelbank. De practitioner begint met een aantal lichte druktesten om nauwkeurig de juiste plaats en richting van de opgeslagen spierspanning te bepalen. Het lichaam werkt namelijk als een spierrespons mechanisme en verstrekt zelf de benodigde informatie. Daarna stimuleert de practitioner het lichaam om de opgeslagen spanning los te laten door lichte maar zekere drukimpulsen. De toepassing van de Body Stress Release techniek wordt over het algemeen als zacht en ontspannen ervaren.

Vervolgtraject behandeling

Als het goed gaat, zullen de releases met steeds grotere tussenpozen plaatsvinden. Net zolang totdat u uw gezondheid weer als goed beschouwt en uw vitaliteit terug is. Daarna is het raadzaam om een aantal keren per jaar terug te komen om te voorkomen dat nieuw opgedane spanning zich weer gaat vastzetten.

Het totaal aantal releases verschilt per individu. Meestal zal spanning die recent is ontstaan, sneller loslaten dan spanning die gedurende langere tijd is opgebouwd. De praktijk wijst uit dat veel cliënten na een paar sessies een positief effect ervaren. Baby’s en kinderen reageren in de regel snel.