De Geschiedenis

Body Stress Release is ontwikkeld in Zuid-Afrika door het echtpaar Ewald en Gail Meggersee. Oorspronkelijk in Amerika opgeleid tot chiropractor, voerden zij vanaf 1981 een praktijk in Kaapstad. Ewald kampte al vanaf zijn vijfde jaar met zware lichamelijke problemen, veroorzaakt door een val uit een boom. Chiropractie bleek uiteindelijk niet voldoende om hem te helpen gezond te worden.

Bij hun zoektocht naar verbetering en meer aansluiting bij hun visie op het lichaam als eenheid, ontdekten zij dat een zachte manier van werken de beste resultaten gaf. Het lichaam werd daardoor niet overbelast en hoefde zich niet te verdedigen of te beschermen. Ook ontdekten zij dat er lijnen van spanning ontstaan met een bepaalde richtingscomponent. Duizenden mensen vonden de weg naar hun praktijk met opmerkelijke resultaten. Gaandeweg ontwikkelden zij een nieuwe gezondheidstechniek. Zo ontstond Body Stress Release.

Sinds 1987 leiden Ewald en Gail Meggersee aan de Body Stress Release Academy in Zuid-Afrika elk jaar een groep studenten op, afkomstig uit alle delen van de wereld. Inmiddels hebben meer dan 100 practitioners uit Nederland de opleiding in Zuid-Afrika gevolgd.