Hoe ontstaat body stress

Body stress ontstaat door overbelasting van het lichaam. Er zijn drie manieren waarop body stress in het lichaam kan ontstaan.

Fysieke stress

Fysieke stress kan accuut ontstaan door bijvoorbeeld een verkeersongeluk of  een ernstige val. Maar een lichaam kan ook langzaam overbelast raken door bijvoorbeeld een slechte werkhouding, het dagelijks verrichten van zwaar werk, het beoefenen van een belastende sport of een langdurig ziekbed. Deze overbelasting is vooral te voelen in de onderrug, schouders, ledematen en gewrichten.

Emotionele stress

Zorgen om de toekomst, financiële zorgen, concurrentie op het werk, het verlies van een geliefde of plotselinge heftige emoties zoals boosheid en shock kunnen emotionele stress veroorzaken. U kunt deze emotionele en mentale druk lichamelijk vooral voelen doordat het middenrif, de kaken, nek en schouders zich gaan aanspannen.

Chemische stress

Chemische stress kan ontstaan door het inademen, eten of opnemen van bepaalde stoffen, zoals conserveringsmiddelen in voedsel, kunstmatige kleur, geur- of smaak stoffen, insecticiden, schoonmaakmiddelen of medicijnen. Meestal ervaart u deze stress als hevige nek- en/of hoofdpijn.

De opbouw van body stress is in de meeste gevallen een proces dat zich in de loop van de tijd ontwikkelt. Afhankelijk van het aantal en de soorten ‘klappen’ die het lichaam te verwerken krijgt, komt het lichaam – als een neerwaartse spiraal – steeds verder van zijn gezonde situatie af te staan. Body Stress Release kan er voor zorgen dat de spiraal weer wordt omgedraaid in de richting van de oorspronkelijke, gezonde toestand.