Onderhoud

In de laatste (nieuws)brief van BSR Westland werd gevraagd ervaringen te delen. Alhoewel ik uitermate positief ben over BSR ging ik daar niet op in, omdat ik geen actueel nieuws te melden had. Ik "doe" echt al jaren BSR, al langer dan de praktijk BSR Westland bestaat. Het heeft mij heel erg veel gebracht en ik voel me jaren jonger dan voorheen. Ik geloof er heilig in, maar ik ben kerngezond en kom de laatste jaren eigenlijk alleen maar langs voor 'onderhoud'. Ik ben ervan overtuigd dat je op deze manier het zelfherstellend vermogen van je lichaam optimaal houdt (en dus ook je immuunsysteem, heel belangrijk in deze Corona-periode). Zo jammer (en zeer onterecht) dat de praktijk vanwege de maatregelen gesloten is. Juist nu is dit zo belangrijk voor iedereen!

Niets actueels te melden dus, totdat ... ik echt ernstig pijn kreeg aan mijn ribbenkast, zo ernstig dat het aanvoelt alsof ik een rib gekneusd of gebroken heb. Geen pretje dus! Maar ik weet uit ervaring ook: no feeling, no healing! In de beginperiode had ik wel vaker zo'n "aanval". Ze zijn heftig, maar duren maar drie dagen (bij mij dan). Maar ik ben er blij mee! Klinkt tegenstrijdig natuurlijk maar voor mij is dit een teken dat mijn lichaam weer een (dieperliggende) laag stress aan het afbreken is. En dat terwijl mijn laatste behandeling dateert van 2,5 maand geleden. Zo lang werkt een release dus (minimaal) door!

Even uitzitten deze paar dagen en vooral veel rust nemen. Echt even luisteren naar mijn lichaam, want dat zegt ook de hele dag 'moe' tegen mij. Maar ik weet zeker dat ik hier als herboren weer uitkom! En dan maar hopen dat ik gauw weer terecht kan voor regulier onderhoud.

- Anne Mieke, vrouw, 56 jaar